Gilde van Executive Coaches

Traject tot Meesterschap 12 MND

Het Coachgilde biedt je een unieke, praktijkgerichte opleiding tot het bereiken van meesterschap in ons vakgebied. Je krijgt les van absolute experts en bereidt je gedurende de opleiding als je dat wil voor op Internationale certificering en accreditatie als Master coach.

Topdocenten

Praktisch leren

12 Maanden

w

Supervisie

Wij lopen elke stap van deze ontwikkeling met je mee

Ons doel is eenvoudig: het begeleiden van ervaren c-suite leiders, senior-coaches en BIG-geregistreerde professionals in het bereiken van meesterschap binnen het vakgebied van executive coaching. Na het behalen van het diploma Meesterschap in Executive Coaching kan je je aansluiten bij het Coachgilde en bij gerenommeerde Internationale beroepsorganisaties.

Jouw Profiel

Voordat je bij ons kunt inschrijven willen we je graag ontmoeten. Waarom wil je eigenlijk executive coach zijn? Wat is jouw unieke leergeschiedenis als coach? Wie zijn jouw cliënten tot nu toe? En hoe werk je eigenlijk als coach?

Leiderschapsbrein

We werken in dit vak met leiders. Onze top-experts nemen je mee in de wereld van het leiderschapsbrein. Hoe zitten deze mensen in elkaar? Wat is de rol van hechting? Welke innerlijke strijd leveren ze? Kunnen we deze doelgroep eigenlijk helpen? En hoe dan?

Gedragsniveau

Veel coach-opleidingen gaan over zingeving en zielsniveau. Wij geloven dat je die diepgang pas moet opzoeken als al het andere heeft gefaald. Maar hoe creëer je dan verandering van gedrag die daadwerkelijk zichtbaar wordt in de dagelijkse praktijk? Gedragsverandering is doen! Verwacht dus geen wollige theorie of diepgaand gepsychologiseer, maar praktisch werken en oefenen in sessies en masterclasses.

Boardroom

Zonder diepgaand begrip van het systeem waarin executive-cliënten leven kun je als topcoach niet functioneren. Wat is de leefwereld van deze leiders? Wie zitten er in hun omgeving? En hoe ziet de dagelijkse strijd die ze leveren er uit?

h

Scriptie

Tijdens de opleiding specialiseer je je als Gildecoach met een karakteristieke kwaliteit binnen executive coaching. Wat is jouw specialisme? Welke clienten kun jij bij uitstek coachen? Hierover schrijf je ook een eindscriptie.

De Founders

Martin Heynen en Arvid Buit behoren beide tot de top van de executive coaching wereld. Ze zijn als Master-coaches erkend door de ICF en EMCC/NOBCO en hebben bewezen een unieke meerwaarde te hebben in de wereld van leiderschapsontwikkeling. Bovenal zijn ze zeer begaan met de ontwikkeling van het coachvak, zijn ze dolgelukkig als ze hun kennis mogen overdragen, en in de gelukkige omstandigheid dat ze kunnen putten uit een netwerk van internationale topmensen. De aanpak van onze opleiding is gebaseerd op hun levensinstelling: boordevol humor, zelfrelativering, een Bourgondische kijk op het leven en grote drang naar perfectie.

Onze Modules en Thematiek

Het Leiderschapsbrein

We onderzoeken wat leiders onderscheidt van bestuurders, managers, en andere professionals. Maar ook welke type leiders er zijn en welke leergeschiedenis zij met elkaar delen. Je leert waarom iemand überhaupt een leider wil zijn en wat voor brein in staat is een dergelijke functie te vervullen. We duiden de factoren die vanuit ‘nature’ en ‘nurture’ een rol spelen in leiderschap en kijken daarnaar vanuit de neurologie en de psychologie.

Werken met Pathologie

Ook leiders kampen met ziektebeelden. Dezelfde gedragingen die maken dat ze de top bereiken, kunnen maken dat ze veel schade aanrichten bij zichzelf of hun omgeving. We onderzoeken wanneer gedrag of leed kwalificeert als pathologie en welke beelden, waaronder narcisme, psychopathie, autisme, grootheidswaanzin en borderline bij leiders kunnen voorkomen.

Interne Dilemma's

Het ervaren van en omgaan met dilemma’s hoort bij het leven van ieder mens. Maar de manier waarop leiders omgaan met dilemma’s kan het verschil maken tussen slagen of falen en grote gevolgen hebben voor henzelf, hun organisatie, medewerkers en de samenleving. We onderzoeken hoe professionele besluitvorming tot stand komt en op welke functionele en disfunctionele manieren leiders omgaan met die dilemma’s.

Politiek

Kwaliteit x Acceptatie = Effect schreef Maier al. Om acceptatie te bewerkstelligen is organisatiesensitiviteit en het kunnen spelen van het politieke spel onontbeerlijk. We leren alle verbanden en belangen kennen op topniveau en kijken naar de verschillende bestuursmodellen die in omloop zijn. We leren over ‘het spel’ en de spelletjes die gespeeld worden in de boardroom.

Stakeholders

Succesvolle gedragsverandering wordt grotendeels bepaald door voortdurende afstemming met stakeholders: specifieke mensen binnen het bedrijf en gezin, de organisatie en het bestuur, die belang hebben bij de ontwikkeling van de leider als mens. In deze opleiding staat het koppelen van verandering aan andere mensen op meerdere manieren centraal. We creëren eigen stakeholders en onderzoeken de verfijning in het samenwerken en samen leren met deze groep mensen.

Macht & Machteloosheid

Leiders hebben macht. Maar ze worden ook regelmatig geconfronteerd met de macht en tegenstrijdige belangen van anderen. Veel van de effectiviteit van leiders hangt dan ook af van hoe ze hun eigen invloed in relatie tot die van anderen kunnen samenbrengen in oplossingen. We onderzoeken hoe macht werkt en waarom macht juist ook machteloosheid oproept. En we kijken naar wat er gebeurt als macht onvoldoende of juist teveel wordt gebruikt.

Leiderschap Polijsten

Veel succesvolle leiders vertonen disfunctioneel gedrag. Dat ontstaat in de jeugd als overlevingsmechanisme en wordt vervolgens versterkt door gewoontevorming. Het systematisch veranderen van menselijke interactie binnen de organisatie in relatie tot de leider, is daarom cruciaal. Het polijsten van gedrag is feitelijk het splitsen van deze instincten in ‘functioneel’ en ‘disfunctioneel’ gedrag. Door de disfunctionele patronen te doorbreken opereert de leider wederkeriger.

Cultuurverschillen

Leiderschap, coachen en gedrag lijken universele begrippen. Maar de culturele verschillen kunnen groot zijn. Alleen al tussen Nederland en haar buurlanden zijn de verschillen in taal, aanspreken en samenwerken enorm. We onderzoeken wat de rol is van thema’s als hiërarchie, beleefdheid, directheid en openheid in andere culturen en hoe we ook in die culturen kunnen werken en leren.

Persoonlijke Theorie

Cruciaal in het werken met leiders is het doorgronden van de persoonlijke (leer)theorie. We worden allemaal gevormd door ons verleden. We onderzoeken onze eigen persoonlijke theorie, omdat we pas effectief kunnen coachen als we onszelf begrijpen. En we leren je hoe je met je eigen cliënten werkt met het toepassen van een persoonlijke theorie.

Integriteit en moraliteit

Integriteit en good governance worden steeds belangrijker. Toezichthouders dwingen regels en procedures af en in de samenleving groeit de roep om moraal en meer bezinning op het neoliberale gedachtengoed. We onderzoeken hoe leiders omgaan met hun persoonlijke integriteit en met het maken van morele afwegingen en hoe we ze daarbij kunnen helpen. En we bekijken wat daarbij mis kan gaan en wat daarvan de gevolgen zijn.

Gilde van Executive Coaches

Het Coachgilde brengt een groep topspecialisten samen. In het Coachgilde zoeken we manieren om elkaar te ontwikkelen richting meesterschap. Voor organisaties en leiders is het Coachgilde een platform om experts te vinden. Binnen ons collectief is er steun, begeleiding, ontwikkeling en kameraadschap.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van het Coachgilde voor Executive Coaches staat uitsluitend open voor coaches die het diploma Meesterschap in Executive Coaching hebben behaald.

Activiteiten

Tweemaal per jaar wordt een landelijke bijeenkomst georganiseerd met exclusieve sprekers. Naast het inhoudelijke programma is er ruimte voor uitwisseling.

Website

Als lid van het Coachgilde voor Executive Coaches ben je met een profiel vindbaar op de website, hét platform waar organisaties en leiders hun executive coaches vinden. Ook selecteren organisaties hier een gewenst collectief van executive coaches voor opdrachten met een grotere omvang.

Kosten

Lidmaatschap van het Coachgilde kost € 300 per jaar, exclusief BTW. Voor deelnemers aan de opleiding is het lidmaatschap inbegrepen voor één jaar na afronding.

 

Z

Topcoaches

Z

Collectief

Z

Getoetst

Z

Kwaliteitsgarantie

Toelating

De opleiding Meesterschap in Executive Coaching is gericht op executives, coaches en BIG geregistreerde professionals die zich verder willen ontwikkelen in het coachen van leiders en bestuurders en daarin de top willen bereiken.

Voor wie?

Ervaren CxO-leiders hebben minimaal tien jaar ervaring als executive, bestuurder en of toezichthouder/commissaris en daarbinnen ervaring met het (intern) begeleiden, coachen of adviseren van leiders.

Ervaren coaches hebben minimaal vijf jaar ervaring als coach én tien jaar als leidinggevende, en/of bestuurder. Ze zijn gecertificeerd op PCC-niveau (ICF) of Senior Practitioner niveau (NOBCO/EMCC), of bereid gedurende de opleiding de accreditatie aan te vragen. Diplomering vindt uitsluitend plaats na het behalen van dit niveau.

BIG-geregistreerde professionals hebben minimaal tien jaar ervaring in hun eigen werkveld als psychiater, psycholoog, sociaal geneeskundige of psychotherapeut. Een BIG-registratie is een vereiste. Daarnaast hebben ze minimaal vijf jaar ervaring met het (intern) begeleiden, coachen of adviseren van collega professionals en een aantoonbare affiniteit met leiderschap, werken op bestuurlijk niveau en strategische vraagstukken.

Daarnaast gelden de volgende toelatingseisen:
– Voor de inschrijving dien je een korte opdracht met succes af te ronden.
– Je bent van onbesproken gedrag, kunt een actuele VOG overleggen en beschikt over minimaal drie aanbevelingen die getuigen dat je de voldoet aan de toelatingseisen.
– Je rondt het intakegesprek met succes af.

Locatie

Sandton IJsselhotel in Deventer

Op deze prachtige locatie kunnen we in alle rust en ruimte met elkaar leren en delen.

Compacte groep

Het Coach Gilde laat maximaal twaalf deelnemers toe per groep. Er worden nooit meer dan vijf groepen opgeleid.

Overnachten op Locatie

We gaan er van uit dat deelnemers blijven overnachten tussen iedere twee lesdagen in.

Nieuwsgierig geworden?

Neemt contact met ons op voor de volgende stappen.

Martin Heynen, MCC

06-53318634

martin [AT] coachgilde [PUNT] nl

Arvid Buit, MCC

06-30412043

arvid [AT] coachgilde [PUNT] nl